Playhouse

Equally more than just a ‘playhouse’ so its weathertight so they can keep their things in it, and use it as their space. So its big enough to lay down in and stand up in, so to be able to have adults invited in to play.

The height provides the opportunity to provide the climbing and exploring up the ladder over the mezzanine and out the sliding upper level panels. Integrated rather than a tacked on.

Awards

2014 Best Awards Finalist, Rooms

Published

Dwell – July 2014

Home NZ – June/July 2015

Info

Close

The project is a playhouse for children. It was conceived more as a kids space, than a playhouse and as a play on their building blocks, which they spend hours with. So stacking, manipulating blocks of solids and light, using a defined module of framing and cladding to create the blocking. The quality of playful light was something pursued, and the colours etc offered in polycarbonate – while being safe for a kids space.

Materially, it is timber framed, with polycarbonate and plywood panel cladding, polycarbonate roof. The plywood is stained and sealed, and to the interior has been painted with a chalkboard paint. So the kids can draw on anything that’s a solid within it.

Equally more than just a ‘playhouse’ so its weathertight so they can keep their things in it, and use it as their space. So its big enough to lay down in and stand up in, so to be able to have adults invited in to play.

The height provides the opportunity to provide the climbing and exploring up the ladder over the mezzanine and out the sliding upper level panels. Integrated rather than a tacked on.

Awards

2014 Best Awards Finalist, Rooms

Published

Dwell – July 2014

Home NZ – June/July 2015

error: Please contact us for content.